VANLIGA FRÅGOR

Hur går en fotografering till?

  • När ni bokar tid för er fotografering så kommer vi överens om vad som passar er bäst i form av plats. Antingen fotograferar vi utomhus, i min “pop-up” studio på salong Blissiz eller så kommer jag hem till er med min portabla studio. Vid fotografering utomhus sätter vi två preliminära dagar ifall vädret vid första tillfället är dåligt. Jag avsätter runt 1,5 timme för er fotografering oavsett var vi fotograferar. Kommer jag till er så räkna med att det tar en stund att sätta upp “studion”,  under den tiden hinner ni göra er redo att fotograferas så ni behöver inte vara helt klara när jag kommer. Under fotograferingen så uppmuntrar jag till lek och bus då jag älskar spontana bilder. Man behöver verkligen inte sitta still och le snällt för kameran, snarare tvärtom. Ibland kan det krävas lite uppvärmningstid innan barnen börjar slappna av och vara sig själva. Det är helt naturligt och inget man behöver känna sig stressad över. Det brukar alltid lossna efter en stund.
  • Om ni kommer till mig i studion på Blissiz så har jag förberett allt i fråga om studio och eventuell rekvisita här.  Här finns tillgång till badrum där man kan byta om och fixa till sig lite, här finns även kök om man behöver en kopp kaffe eller värma barnmat. Det är viktigt för mig att ni känner er avslappnade och har kul under fotograferingen. Fotograferingen utgår ifrån er och era barn. Jag tycker om spontana bilder där barnen får leka och vara sig själva. Barn ska få vara barn!! En fotografering är därför sällan den andra lik.
  • Efter fotograferingen går jag igenom era bilder och gör iordning ett lösenordskyddat webgalleri med era bilder. Ni får därefter ett mail med länk och lösenord. Jag erbjuder er också möjligheten att komma till mitt kontor för en bildvisning där jag hjälper er med urval och beställning. Det går också bra att ni redan under fotograferingen tittar på mina produkter och sedan gör er beställning hemifrån.
  • När beställning är gjord tar det 2-4 veckor beroende på vilken produkt ni beställt innan ni kan komma och hämta er beställning. Jag kan också ordna så att er beställning skickas.

Vad ska man ha på sig?

Som ni kanske ser på mina bilder så tycker jag om ljusa, gärna vita kläder på bild. Jag tycker att det ger ett lugnt och harmoniskt uttryck och att fokus blir på personen på bilden. Så därför uppmuntrar jag er gärna att klä era barn i ljusa eller vita kläder utan för mycket mönster eller loggor. Jag har också noggrant utvalda kläder som man kan låna vid studiofotografering. Ni bestämmer själva om ni vill ha olika ombyten med er, men min rekommendation är annars att man behåller samma kläder på dem flesta bilder så att det blir en sammanhängande bildserie av alla bilder som blir fina att kombinera i album eller collage. Av samma anledning är i princip all min rekvisita vit eller naturfärgad för att hålla samma uttryck. Ni får självklart gärna ta med er egna leksaker, kläder eller annat om ni önskar ha med det i era bilder.

Går det bra att syskon och familj är med på någon bild under nyfödd/bebisfotograferingen?

Självklart! Om ni bokar en fotografering hos mig så är hela familjen välkommen att delta oavsett om ni bokar gravidfotografering, bebisfotografering eller syskonfotografering. Jag avsätter ca 1,5 timme åt er fotografering och under den tiden hinner vi oftast med både individuella bilder på barnet/barnen och bilder tillsammans med syskon eller övriga familjen.

Mina barn vill inte vara stilla, hur lyckas vi fånga dem på bild?

Jag har stor erfarenhet av att fotografera barn. Blyga, stimmiga, envisa eller livliga, med lite tålamod brukar det gå hur bra som helst. Många föräldrar blir faktiskt förvånade över hur bra det brukar fungera! Men, skulle det vara så att det av någon anledning inte är en bra dag för fotografering så erbjuder jag alltid mina kunder att få komma tillbaka för en kompletteringsfotografering. Skulle barnen ha råkat bli sjuka så omboka gärna er fotografering. Det är sällan man känner sig helt på topp om man är lite sjuk och vi vill skapa så goda förutsättningar som möjligt inför er fotografering. Vi vill heller inte riskera att fler blir smittade, speciellt då jag träffar så många små bebisar.

Har ditt barn någon favoritleksak, musik eller annat som brukar göra dem på glatt humör, så ta med det! Det kan också vara bra med något lite snacks att ta en paus med.

Vad händer efter fotograferingen?

Jag går igenom alla bilderna från er fotografering och gör ett första urval. Därefter grundredigerar jag bilderna och skapar ett lösenordsskyddat webgalleri där ni kan titta igenom era bilder hemifrån. Sedan finns två alternativ, vi kan ses igen för en bildvisning där jag tittar igenom bilderna tillsammans med er och hjälper er med urval och beställning. Andra alternativet är, att vi i mån av tid tittar på mina produkter i samband med er fotografering, och att ni sedan gör er beställning hemifrån. Jag brukar rekommendera att ni kommer på bildvisningen. Dels så är det alltid trevligt att träffas igen och dels så vet jag att beställningen blir så som ni vill ha den.

Släkten vill också ha bilder, kan de beställa själva?

Självklart! Med lösenordet till webgalleriet så kan dem själva titta på bilderna hemifrån. Era släktingar är också varmt välkomna att följa med på er bildvisning eller bestämma en egen tid. Det går också bra att dem kontaktar mig via mail eller telefon för att göra en beställning.

Hur lång tid tar det att få sin beställning?

Leveranstiden kan variera beroende på vilken produkt ni beställer. Normaltiden är 3-4 veckor men självklart gör jag klart dem så snabbt jag kan.

Tveka inte att kontakta mig om ni har frågor som inte besvaras här.

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM