GRAVID OCH NYFÖDDFOTOGRAFERING

PRISER & PAKET

VANLIGA FRÅGOR?

FRÅGA

SVAR

Vad är skillnaden mellan en "vanlig" fotografering och en nyföddfotografering?

Jag fotograferar bara nyföddfotograferingar innan bebisen hunnit bli 14 dagar. Det är då man kan ta den typ av bilder som vi fotografer brukar mena när vi talar om nyföddbilder, det vill säga med en sovande bebis som sover sött på mage eller liknande. För att ta den typen av bilder behövs lite längre tid, ofta runt 3-4 timmar. Under en mini-session på 1-1,5 timme garanterar jag inte den typen av bilder, bebisar som är lite äldre eller föräldrar som inte vill ha sova-ligga-på-mage bilder kan välja detta alternativ.

Hur går en nyföddfotografering till?

Jag kan antingen komma hem till er med all utrustning som behövs eller så kommer ni till min pop-up studio på salong Blissiz. Jag använder en stor bean-bag när jag fotograferar nyfödda, har värmefilt och värmefläkt för att göra det så mysigt som möjligt för bebisen. Sover bebisen så kan vi börja fotografera, är bebisen vaken kan vi ta lite vakna bilder och sedan försöka få bebisen att sova tillräckligt gott för att vi ska kunna lägga bebisen säkert på mage på bean-baggen. Allt anpassas efter bebisens "humör" och all fotografering sker med säkerhet för bebisen i första hand.

När ska jag boka?

Boka gärna så snart du vet att du vill göra en nyföddfotografering. Utifrån din beräknade förlossningsdag så sätter vi ett preliminärt datum, sedan hör ni av er när ni lämnat BB och bokar slutlig datum.

Vad tar du för typ av bilder?

Min stil är minimalistisk. Jag försöker hålla mig till en neutral färgsättning med vita eller creme-färgade filtar och tillbehör. Under fotograferingen anpassar vi oss efter bebisen men oftast får vi ihop en blandning av bilder med lite olika kompositioner. Detaljer på händer och fötter, insvept i en filt, liggandes på magen och något tillsammans med föräldrarna.

2
of
8

GALLERIER